google-site-verification=BHs06jpHIJcdt2L6MwE5cuFocAAzF0xicDdompMZc94

Wie Zijn Wij

Foto: HAKO fotografie

⛺️ Wij zijn Ria Martijn en Johan Beikes. In de zomer van 2002 hebben we Bastier gekocht. Bastier is een ongeveer 250 jaar oude boerderij in het noordelijke groene deel van de Ardéche, nabij St Julien Labrousse. 

Rozen langs pad
Weg langs boerderij

⛺️ Onze boerderij bestaat uit een woongedeelte en een drietal schuren die in het verleden voor huisvesting van al het vee (koeien, varkens, geiten en schapen) hebben dienst gedaan. De laatste echte franse boer die op Bastier woonde en werkte, heeft rond 1994 zijn bedrijf beëindigd.

Overzicht gebouwen Bastier

⛺️ Tot 2002 heeft de boerderij leeg gestaan. De totale inhoud van de boerderij is ± 1.400m³, waardoor Bastier een van de grootste boerderijen in de omgeving is. Bastier is gebouwd op een strategische plek dichtbij het dorp. De gebouwen volledig opgetrokken uit natuursteen en liggen op een hoogte van ongeveer 750 meter. Er is dan ook een panoramisch wijds uitzicht over de omgeving, waaronder het dal van de rivier de Eyrieux. In het geheel onderkelderde hoofdgebouw zitten nog veel authentieke elementen. In één van de bijgebouwen bevindt zich een oude broodoven (four a pain). Deze oven staat op de nominatie om gerestaureerd te worden, waarna we de oven weer willen gaan gebruiken om brood en pizza`s te bakken.

Overzicht camping

⛺️ Voor meer achtergrondinformatie KLIK HIER

 Bastier / Copyright © 2004 - 2021 Bastier. All rights reserved