google-site-verification=BHs06jpHIJcdt2L6MwE5cuFocAAzF0xicDdompMZc94

Achtergrond Bastier

Ria uitrusten

⛺️ Aanleiding voor ons vertrek uit Nederland, was dat we de drukte in Nederland moe waren en op zoek waren naar een rustiger omgeving. Hier in de groene Noordelijke Ardéche is het nog echt rustig en tref je nog in grote delen ongerepte natuur aan. Veel van onze naaste buren leven hier een overzichtelijk en relatief eenvoudig leven. Aangezien we dat zelf ook nastreven, zijn we wat dat betreft hier zeer op onze plek.

Groentetuin

Onze plannen en ideeën over hoe wij hier graag zouden willen leven zijn als volgt:

⛺️ Het eerste is om zoveel mogelijk, in ons eigen onderhoud te voorzien, door middel van een eigen groentetuin en het houden van boerderijbeesten. Met dat doel zijn de volgende beesten op onze boerderij aanwezig: kippen, konijnen en geiten. De groentetuin is vanaf het prille begin weer in ere hersteld en levert voor een groot deel van het jaar groente en ook fruit. De hele bedrijfsvoering regelen we op basis van respect voor dier, natuur en milieu.

⛺️ Het tweede is het ontwikkelen van kleinschalige toeristische activiteiten op Bastier.  Enerzijds door middel van een kleine groene en ruim opgezette camping, anderzijds door de verhuur van yurts (Mongoolse nomadententen), gîtes (appartementen), chalets, caravans en chambres (kamers).Rust, gemoedelijkheid en authenticiteit zijn in dit kader belangrijke uitgangspunten.

Reparatie dak

⛺️ Wij zijn inmiddels een jaar of 15 aan het verbouwen. Als het even kan doen we dit zelf en in eigen beheer. We zijn gestart met onze eigen woonruimte. Het hoofdgebouw is inmiddels zo goed als verbouwd. Hierbij zijn een chambre en een appartement voor de verhuur gerealiseerd. Eén van de bijgebouwen is verbouwd tot gîte en campingsanitair.
In 2014 is het dak van de geitenschuur vervangen, waarbij op de zuidzijde 36 zonnepanelen zijn geïnstalleerd, die (deels) voor onze elektriciteitsvoorziening zorgen en voor die van de huizen bij ons in de buurt. Momenteel (2017) is de renovatie van het dak op de grootste schuur gaande.

Dak vervangen

⛺️ De camping heeft  inmiddels een aantal succesvolle seizoenen gedraaid, met elk jaar stijgende aantallen bezoekers. In 2013 hebben we van het departement toestemming gekregen een uitbreiding tot 12 plaatsen te realiseren.

⛺️ Ook de chambre & table d'hôte en de verhuur van de gîtes hebben zich goed ontwikkeld. Elk jaar verwelkomen we gasten die willen proeven van de rust op Bastier en in meer letterlijke zin van alle producten die op onze boerderij verkrijgbaar zijn. Diverse gasten zijn bij ons aan tafel aangeschoven om van onze table d’hôte te genieten.  Table d’hôte is een Frans gebruik, waarbij gasten in feite mee-eten, zo je wilt aanschuiven aan tafel bij de gastheer en -vrouw. Op Bastier bieden we dan een 3 gangen diner aan.

Yurt 1

⛺️ De  authentieke Mongoolse yurt trekt elk jaar gasten die op de camping willen verblijven, maar “eens een andere“ vakantie voor ogen hebben. Dat zonder zelf alle kampeerspullen mee te moeten nemen. Vanaf 2018 hebben we ook een houten chalet in de verhuur.

⛺️ In de zomermaanden is Bastier veelal “complet”, maar doordat Bastier ruim is opgezet (het toeristisch deel bevindt zich op iets meer dan een hectare) merk je dat eigenlijk helemaal niet.

Fietsers voorbereiding 1

⛺️ Traditioneel huisvesten we in juni eerst een aantal deelnemers aan de Ardéchoise. Dit is een fietstoertocht door de wijde omgeving met gemiddeld een 13.000 deelnemers die afstanden tot 600 km (meerdaagse tocht) of 270 km (op één dag) afleggen.

Geit melken

⛺️ Juli en Augustus zijn de meer traditionele vakantiemaanden waarin we veel families ontvangen. Oudere gasten helpen dan vaak (voor alle duidelijkheid: op vrijwillige basis!) in de moestuin of met andere klussen. De jongste gasten helpen met het verzorgen van de beesten en veelal hebben ze inmiddels het geiten melken onder de knie gekregen en keren ze aan het eind van het verblijf weer huiswaarts met een melkdiploma.


 Bastier / Copyright © 2004 - 2022 Bastier. All rights reserved